Waterproductiecentrum De BlankaartIn het waterproductiecentrum De Blankaart maakt De Watergroep drinkwater van het oppervlaktewater dat we uit de IJzer en de polders van het Blankaartgebied halen.

Het oppervlaktewater slaan we op in een groot spaarbekken van maar liefst 60 hectare groot. Dat spaarbekken kan 3 miljoen kubieke meter water opslaan. Van daaruit pompen we het water naar onze behandelingsinstallaties om zo drinkwater aan onze klanten in de kustprovincie te leveren. 

Momenteel vernieuwen we de installaties op deze site. We hopen zo nog beter op de behoeften van onze klanten in te spelen en onze leveringscapaciteit te verhogen. Deze renovatie maakt deel uit van het ‘Masterplan De Blankaart’.

De werken zorgen er jammer genoeg voor dat onze voorbehandelingsinstallatie niet toegankelijk is tijdens een bezoek. Je kan wél langskomen om het grote spaarbekken te bewonderen, te ontdekken welke stappen uit het waterproductieproces we nemen in de nieuwe nabehandelingsinstallatie en hoe De Watergroep inzet op duurzaamheid en ecologie. 

Onze waterproductiecentra zijn industriële sites die niet aangepast zijn aan bezoeken door mensen met een mindere mobiliteit. Om ze volledig te bezoeken, moeten er heel wat trappen genomen worden. Er is geen lift aanwezig. 

Duur van de rondleiding: 2 uur

Aantal deelnemers: minimum 10 personen/gids, maximum 25 personen/gids

Prijs: 75 euro excl. 21% BTW/gids – scholen: 37,5 euro excl. 21% BTW/gids