Sfeerbeeld kraantjeswaterKraanwater. Het lijkt wel vanzelfsprekend... Je zet de kraan open en hop, daar stroomt het vloeibaar goedje al. In realiteit gaat er een intensief en soms ingewikkeld proces aan vooraf.

Ongeveer driekwart van al het drinkwater dat De Watergroep produceert, is afkomstig van grondwater. De rest maken we uit oppervlaktewater (rivieren, kanalen …). In beide gevallen moeten we het ruwe water zorgvuldig behandelen en zuiveren vooraleer het voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen. Pas als het water scoort op al die kwaliteitstesten, bestempelen we het als drinkwater.

De Watergroep produceert jaarlijks ruim 130 miljoen kubieke meter drinkwater in zo’n 90 waterproductiecentra, verspreid over haar volledige werkingsgebied (van West-Vlaanderen tot Limburg). Dat water moet daarna natuurlijk ook vlot tot bij al onze klanten raken. Gelukkig hebben we een uitgebreid opslag- en distributienetwerk van meer dan 34.000 km leidingen en 160 watertorens en waterreservoirs.

Wil je met je eigen oren en ogen ontdekken hoe we drinkwater produceren, stockeren en transporteren? Ontdek hieronder onze bezoekbare locaties.

Hier kan je nu al reserveren

 

 

Heb je vragen over een mogelijk bezoek aan een van onze installaties? Stuur een e-mail naar [email protected] en we beantwoorden deze zo snel mogelijk. 

Lees hier onze bezoekersregels en onze algemene voorwaarden.