Waterproductiecentrum HACSinds 2013 maakt De Watergroep drinkwater in het waterproductiecentrum Leuven (Haasrode). Op deze site verwerken we grondwater uit 3 verschillende grondwaterwinningen tot drinkwater:

  • Huiskens
  • Abdij (van Park)
  • Cadol

Tijdens een rondleiding in dit waterproductiecentrum toont onze gids jou op welke manier we van het grondwater drinkwater maken. Je krijgt er onder andere een uitgebreide uitleg over de werking van de 3 korrelreactoren die we gebruiken tijdens het onthardingsproces. De gids vertelt jou ook meer over wat we doen met de kalkpellets die zich tijdens dit onthardingsproces vormen en hoe we bij De Watergroep inzetten op duurzaamheid en ecologie.

Je komt bovendien ook meer te weten over de historiek en de activiteiten van De Watergroep en ontdekt de vele ecologische en economische voordelen van kraanwater.

Onze waterproductiecentra zijn industriële sites die niet aangepast zijn aan bezoeken door mensen met een mindere mobiliteit. Om ze volledig te bezoeken, moeten er heel wat trappen genomen worden. Er is geen lift aanwezig. 

Duur van de rondleiding: 2 uur

Openingsdagen:  dinsdag en donderdag

Aantal deelnemers: minimum 10 personen per gids, maximum 25 personen per gids

Prijs: 75 euro excl. 21% BTW per gids – scholen: 37,5 euro excl. 21% BTW per gids