Bezoek je ons? Hou rekening met volgende regels!

Regels tijdens bezoek

Onze algemene voorwaarden

Plan je een bezoek aan één van onze waterinstallaties? Doe je aanvraag via de website van De Watergroep (www.dewatergroep.be/bezoeken).

Volgende voorwaarden zijn steeds van toepassing:
 

Toepassingsgebied 

De Watergroep engageert zich om een aantal van haar waterinstallaties (watertorens en waterproductiecentra) open te stellen voor het publiek. Hiermee geven we jou een blik achter de schermen bij het maken van drinkwater.

Je kan de installaties enkel onder begeleiding van een gids en na reservatie bezoeken.
 

Praktisch 

Een gegidste rondleiding kan enkel doorgaan op locaties vermeld op de website van De Watergroep (www.dewatergroep.be/bezoeken). 

Alle bezoekbare locaties zijn industriële gebouwen. Deze zijn helaas niet aangepast aan ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.
Tijdens de rondleiding zul je veel trappen moeten nemen. Er zijn geen liften aanwezig.  

De eerste rondleiding start om 8.30 uur, de laatste om 14.00 uur.

De duur van de rondleiding varieert tussen 1,5 en 2,5 uur, afhankelijk van de site.

Kan je door omstandigheden (file, ongeval …) het aanvangsuur van de rondleiding niet halen? Bel de gids op.

Je kan een rondleiding aanvragen vanaf 10 bezoekers. Het maximale toegelaten aantal bezoekers in een waterproductiecentrum is 50. In een watertoren is dit aantal beperkt tot 25 bezoekers.

Het aantal gidsen is afhankelijk van de grootte van de groep. Bij minder dan 25 deelnemers volstaat één gids. Vanaf 26 deelnemers is een tweede gids noodzakelijk.
 

Aanvraag

Iedereen kan een rondleiding aanvragen. Doe je aanvraag minimaal 4 weken op voorhand via het reservatieformulier op de website van De Watergroep (www.dewatergroep.be/bezoeken). Opgelet: per site is er een afzonderlijk formulier.

Het indienen van een aanvraag geeft niet de zekerheid dat de rondleiding kan plaatsvinden. Je rondleiding is pas bevestigd na een expliciete bevestigingsmail van De Watergroep.

Is de door jou aangevraagde datum niet mogelijk, dan kan De Watergroep een alternatieve datum voorstellen. Aanvaard (of wijs) deze alternatieve datum binnen de 5 kalenderdagen (af).
Wijs je het voorstel af en wil je op een andere datum een rondleiding krijgen, dien dan een volledig nieuwe aanvraag in via de reservatietool. Wanneer De Watergroep binnen de termijn geen antwoord ontvangt, vervalt het voorstel en annuleren we jouw aanvraag.
  

Annuleren

Je kan jouw aanvraag tot 5 kalenderdagen voor de geplande rondleiding kosteloos annuleren. Stuur hiervoor een mailtje naar [email protected] en vermeld jouw reserveringsnummer in het onderwerp.

Annuleer je minder dan 5 kalenderdagen voor de geplande datum, dan kunnen wij reeds gemaakte kosten aanrekenen.
 

Registratie en veiligheid

We registreren iedere bezoeker individueel op de dag van de rondleiding. Dit omwille van de actuele veiligheidsvoorschriften in kritieke sectoren waartoe De Watergroep behoort (voedingssector).

We registeren enkel jouw naam, voornaam en contactgegevens. We verwerken deze gegevens conform de GDPR-richtlijnen en bewaren deze niet langer dan noodzakelijk. Meer informatie hierover via [email protected].

Tijdens de volledige rondleiding draag je een fluohesje (dit krijg je ter plekke) en volg je de instructies van de gids.

Eten, drinken en handtassen of rugzakken meenemen tijdens de rondleiding is niet toegestaan.

Draag stevige gesloten schoenen. Sandalen, schoenen met een hak of slippers zijn niet toegelaten.

Bepaalde zones van een installatie zijn niet toegankelijk.

De gids kan de rondleiding stopzetten wanneer bezoekers de veiligheidsrichtlijnen niet volgen. We kunnen kosten aanrekenen.
 

Schade of diefstal

Brengt een bezoeker schade toe aan onze installatie, dan kunnen wij een schadevergoeding vorderen.

Bij diefstal verwittigen wij de politie en wordt een proces-verbaal opgemaakt.
 

Overmacht 

De Watergroep kan een bevestigde rondleiding wegens overmacht annuleren. Wij brengen jou in dat geval zo snel mogelijk op de hoogte. De Watergroep is niet aansprakelijk voor kosten die hieruit voortvloeien. 
 

Varia

Je gaat ermee akkoord dat we na de rondleiding een enquête afnemen.

Je gaat ermee akkoord dat we sfeerfoto’s maken tijdens de rondleiding en dat we deze kunnen gebruiken voor promotionele doeleinden.
 

Contact

Voor vragen en bijkomende informatie rond deze algemene voorwaarden of een rondleiding, kan je mailen naar [email protected].