Logo digitale watermeterDe Watergroep schakelt over naar digitale watermeters. Tegen 2030 krijgt iedereen in Vlaanderen een digitale watermeter.

 

 

Wat is het verschil tussen een analoge en een digitale watermeter?

Net als de klassieke analoge watermeter, meet de digitale watermeter jouw waterverbruik. Het grote verschil is dat hij een elektronische display en ingebouwde communicatietechnologie heeft. Daarmee kan het toestel zelf gegevens verzenden en ontvangen (wanneer je ook een digitale elektriciteitsmeter hebt). 

 

Wanneer krijg ik een digitale watermeter?

Tegen 2030 worden overal in Vlaanderen digitale watermeters geplaatst. We komen de digitale watermeter gratis bij je thuis installeren. We nemen contact met je op zodra je aan de beurt bent. Je ontvangt altijd eerst een uitnodiging. Het is momenteel niet mogelijk om zelf een digitale watermeter aan te vragen.   

Sinds 2023 plaatsen we enkel nog digitale watermeters bij huishoudelijke klanten.

Wanneer ben ik aan de beurt en wie komt de digitale watermeter installeren? 

  1. We plaatsen een digitale watermeter samen met de installatie van je digitale meter voor elektriciteit en/of aardgas. In dit geval wordt jouw digitale watermeter geïnstalleerd door aannemers van 3DM, Unit-T en Teaplus in opdracht van Fluvius. 
  2. We plaatsen enkel een digitale watermeter. Dat gebeurt bij een vervanging van jouw watermeter (standaard elke 16 jaar of bij een defect) of bij een nieuwe drinkwateraftakking. Deze installatie gebeurt meestal door medewerkers van De Watergroep. 

Meer info over de mogelijke scenario's voor de plaatsing van digitale watermeters.

 

Meer weten? Lees onze veelgestelde vragen:

FAQ algemene werkingFAQ jouw afspraak

 

De 5 meest gestelde vragen over de digitale watermeter

  1. Moet ik mijn meterstand nog doorgeven nu ik een digitale watermeter heb?
  2. Is de digitale watermeter afleesbaar in donkere ruimtes (inkomhal, kelders)? Is de display verlicht?
  3. Begint de digitale watermeter vanaf nul te tellen?
  4. Ik kreeg net een meterbrief, maar mijn analoge watermeter werd zonet vervangen door een digitale watermeter. Moet ik mijn meterstand doorgeven?
  5. Waar vind ik mijn meternummer?