Je kan bij De Watergroep zowel jouw putwater als jouw leidingwater laten analyseren.

Analyse van putwater

LaboIndien je woont in het verzorgingsgebied van De Watergroep en nog geen aftakking op het drinkwaternet heeft, kan je jouw putwater eenmalig gratis laten analyseren voor een beperkt aantal parameters. Voorwaarde is wel dat het technisch mogelijk is voor De Watergroep om jouw woning aan te sluiten op het drinkwaternet. Een dergelijke gratis analyse kan slechts één keer aangevraagd worden.

Indien het technisch niet mogelijk is om aan te sluiten op het drinkwaternet, kan je via jouw gemeentebestuur een gratis analyse aanvragen bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. De formulieren hiervoor vind je in jouw gemeentehuis of kan je downloaden op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij. Het Agentschap Zorg en Gezondheid zal je rechtstreeks over de resultaten van de analyse inlichten. Meer informatie hierover krijg je in jouw gemeentehuis.

Beschik je wel over een aftakking op het drinkwaternet, maar wil je de kwaliteit van jouw putwater analyseren? Dat kan je aanvragen tegen kostprijs: Vraag hier jouw wateranalyse putwater aan!
 

Analyse van leidingwater

De kwaliteit van het leidingwater moet voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Dat wordt door De Watergroep streng gecontroleerd. Indien je toch twijfelt, of abnormale dingen opmerkt, neem je best onmiddellijk contact met ons op.

Wens je een staalname op jouw adres? Dat kan hier tegen kostprijs aangevraagd worden.

 

Gedetailleerd verslag van jouw gemeente

Bekijk de kwaliteitsgegevens in jouw gemeente

Wens je het gedetailleerd beproevingsverslag voor jouw (deel)gemeente te ontvangen? Dat kan je hier aanvragen!