Dorst en onderweg? Dan kan je je drinkbus gratis vullen met vers en lokaal geproduceerd kraanwater aan onze binnen- én buitentappunten. Het is niet alleen een makkelijke dorstlesser, maar ook een belangrijke stap richting een meer duurzame samenleving. Zo wordt er heel wat CO2 bespaard door te kiezen voor kraanwater en herbruikbare drinkbussen te gebruiken.
 

Binnentappunten

Binnentappunt

Tussen 2019 en 2021 installeerden we maar liefst 800 binnentappunten in 177 gemeentes. Elke gemeente in ons verzorgingsgebied heeft nu minstens 2 binnentappunten, waar iedereen gratis drinkwater kan tappen. De gemeentes konden zelf kiezen waar ze deze tappunten lieten plaatsen, bij voorkeur op locaties die publiek toegankelijk zijn en waar veel passage is. Sommige van de tappunten zijn niet openbaar, bijvoorbeeld in een school of kinderopvang. 
 

Buitentappunten

Daarnaast konden de gemeentes ook een gratis buitentappunt aanvragen. Je zal deze publieke buitentappunten vaak aan speelpleinen, sportterreinen en parken vinden. In totaal worden vanaf mei 2023 meer dan 100 nieuwe buitentappunten geïnstalleerd in het verzorgingsgebied van De Watergroep. Hier kan je nu al je drinkbus bijvullen:

  • Peer: Dommelhuis, Steenweg Wijchmaal 64
  • Meulebeke: Ingelmunstersteenweg 11
  • Waregem: Stationstraat 34-36 
     

Waar kan ik gratis kraanwater tappen?

Opgelet: controleer de openingsuren van de locaties waar de openbare drinkwatertappunten opgesteld staan.
 

Hoe herken ik een tappunt?

Onze tappunten zien er in heel Vlaanderen hetzelfde uit.

Een binnentappunt

Binnentappunt Binnentappunt

Een buitentappunt

De Watergroep ontwikkelde een robuust kraanwatertappunt dat voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Het water in de leidingen wordt meerdere keren per dag ververst, waardoor het getapte water altijd vers is. De buitentappunten worden in samenspraak met steden en gemeenten geïnstalleerd langs fiets- en wandelroutes, speelpleinen, sportterreinen of parken. 

buitentappunt