Banner Doccle

Via Doccle, je digitale archiefkast

Via het gratis digitaal administratieplatform Doccle biedt De Watergroep je de mogelijkheid om jouw waterfacturen te ontvangen, archiveren én te betalen op laptop, pc, smartphone of tablet. 

Klik hier om te verbinden met Doccle

Onze tip: combineer Doccle met een domiciliëring! Digitaal én altijd op tijd! Vraag hier je domiciliëring aan (dit kan ook via Doccle!).

Via e-mail, je digitale brievenbus

Je waterfactuur en meterkaart in je mailbox ontvangen? Dat regel je in geen tijd via:

  • Onze online klantenzone natuurlijk!
  • OF: kreeg je van De Watergroep een meterkaart toegestuurd om je meterstand door te geven? Geef dan online je meterstand door en duid de optie 'Mijn facturen en meteropnamekaart(en) vanaf nu sturen via e-mail' aan!
     

Via e-invoicing (enkel voor rechtspersonen)

Een e-factuur is een XML-factuur die voldoet aan de Europese norm (PEPPOL, versie 2 of 3) en die aangeleverd wordt volgens de Peppol afspraken. De verzender (= leverancier) verstuurt de e-factuur via zijn accespoint naar het endpoint van de ontvanger (= klant). De ontvanger haalt de e-factuur vervolgens op via zijn accespoint en verwerkt de e-factuur via zijn softwarepakket. 

Indien je op basis van je ondernemingsnummer geregistreerd bent om e-facturen te ontvangen, kan De Watergroep jouw e-factuur via het Peppol-netwerk aanleveren. De Watergroep is aangesloten op het Peppol netwerk via het accespoint van de overheid: Mercurius. 

 

Digitaal gaan? Ontdek welk papierprofiel jij bent!

 

Hoe digitaal is jouw gemeente?

Ontdek hier hoeveel waterfacturen jouw gemeente digitaal ontvangt. Beweeg met je muis over jouw gemeente en ontdek hoeveel % van de inwoners hun factuur digitaal ontvangen.