Startbijeenkomsten

De Watergroep en KWR organiseerden in het najaar van 2019 een startbijeenkomst voor de 150 deelnemende onderzoekers in Anzegem en Avelgem. Tijdens deze bijeenkomst kregen de deelnemers algemene uitleg over De Watergroep en het nieuwe waterproductiecentrum van Waarmaarde. We legden hen het verschil tussen hardheid en kalkafzettendheid uit, en verduidelijkten wat we van hen tijdens het onderzoek verwachtten.

Het uitvoeren van de thuismetingen

testkit

Om de hardheid van het water thuis te bepalen, ontvingen de deelnemers van ons een kookpot, maatbeker en een 'testkit'. Hiermee dienden ze het water thuis te testen op hardheid en dit bij zowel koud als warm water, maar ook voor en na de indienstname van de onthardingsinstallatie in het waterproductiecentrum. In dit instructiefilmpje leggen we uit hoe de thuismeting uitgevoerd diende te worden.


Doorgeven van de resultaten

De deelnemers konden na hun testen thuis hun resultaten online doorsturen naar KWR, die deze resultaten analyseerden.

Benieuwd naar de resultaten van deze thuismetingen?

Door de coronamaatregelen konden we deze resultaten niet live toelichten. We losten dit op door een webinar voor de 150 deelnemende onderzoekers te organiseren waarin we we de resultaten en bevindingen meedeelden.

Je kunt de webinar hier herbekijken.