28-06-2018

Logo Digitale watermeterDe Watergroep start dit jaar een grootschalig project op rond digitale watermeters. Daarbij gaan we na hoe vlot de meterstand via digitale weg kan doorgestuurd worden, en dit met digitale watermeters van verschillende types, op verschillende locaties … Ook de ingebouwde alarmen worden getest: een sein wanneer er een vermoedelijk waterlek is in de binneninstallatie, wanneer er risico op bevriezing is, of wanneer de watermeter uit dienst wordt genomen.

De digitale watermeter biedt heel wat voordelen:

  • de klant krijgt een beter inzicht in zijn dagelijks verbruik
  • de meterstand wordt automatisch doorgestuurd
  • lekken op de binneninstallaties kunnen tijdig opgespoord worden.
     

5 proefprojecten

Via dit project willen we alle mogelijkheden testen om onze klanten op termijn de beste service te bieden. We testen niet alleen verschillende metertypes uit, ook het versturen van gegevens, het instellen van alarmen (bv. bij lekken) … testen we graag voor de volle 100% uit via 5 proefprojecten:

  1. Toverberg, een wijk in Oud-Heverlee met 250 aftakkingen, rusten we uit met digitale watermeters. 
  2. Verschillende kantoorgebouwen krijgen digitale watermeters zodat we kunnen testen welke meerwaarde dit heeft voor bedrijven. Aangezien deze kantoren verspreid liggen over het volledige verzorgingsgebied, is dit een mooie test van de verbinding en de gegevensoverdracht.
  3. In Lokeren testen we in een aantal sociale woningen de voordelen van digitale watermeters in het verhuisproces, aangezien we hier veel verhuizingen noteren.
  4. Laarne en deelgemeente Kalken zijn representatief voor ons verzorgingsgebied. Hier testen we 800 digitale watermeters uit.
  5. Eigen medewerkers van bij De Watergroep testen ook mee.

Meer informatie over het project digitale meters vind je hier.