De Watergroep heeft plannen om op de site van de waterreservoirs in Meerbeek een wateronthardingsinstallatie te bouwen. Deze site is één van de belangrijkste waterknooppunten in heel Vlaanderen. Van hieruit vertrekt 58% van het water dat De Watergroep in Vlaams-Brabant produceert naar klanten.

De bouwwerken gebeuren op onze huidige site in Meerbeek, binnen een zone van openbaar nut. We houden het nieuwe gebouw zo compact mogelijk en laten dit zo goed mogelijk opgaan in de omgeving. Dat gaat van de keuze van het type baksteen over diervriendelijke ingrepen tot groenvoorziening rondom het gebouw. Onderstaande geven je al een goed zicht op hoe het nieuwe gebouw eruit zal zien.

 

Update: op 17 september 2021 werd de omgevingsvergunningsaanvraag voor het waterproductiecentrum met centrale waterontharding afgekeurd door de bevoegde Vlaams minister van Omgeving. De Watergroep onderzoekt op dit moment wat de volgende stappen of alternatieven zijn.

 

Publieke infosessie 2 juni 2021

Op woensdag 2 juni gaven we een openbare toelichting over dit project.

Let wel: deze toelichting maakte geen deel uit van het openbaar onderzoek. Voor meer informatie over het openbaar onderzoek (dossier, bezwaren indienen, …) kan je steeds terecht op de website van de gemeente Kortenberg.
 

Toelichting gemeenteraadscommissie 29 april 2021

Op 29 april lichtte De Watergroep de plannen over het waterproductiecentrum van Meerbeek toe aan de gemeenteraadscommissie. Bekijk de presentatie (5 MB, PDF) >>
 

Groenplan

Klik op de figuur om te vergroten.

Groenplan Meerbeek

Foto's

Klik op een foto om te vergroten.

MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving Meerbeek

Voor en na. Klik op een foto en versleep de verticale lijn om het ‘voor en na’ uitzicht te vergelijken.