De Watergroep heeft plannen om op de site van de waterreservoirs in Meerbeek een wateronthardingsinstallatie te bouwen. Deze site is één van de belangrijkste waterknooppunten in heel Vlaanderen. Van hieruit vertrekt 58% van het water dat De Watergroep in Vlaams-Brabant produceert naar klanten.

De bouwwerken gebeuren op onze huidige site in Meerbeek, binnen een zone van openbaar nut. We houden het nieuwe gebouw zo compact mogelijk en laten dit zo goed mogelijk opgaan in de omgeving. Dat gaat van de keuze van het type baksteen over diervriendelijke ingrepen tot groenvoorziening rondom het gebouw. Onderstaande geven je al een goed zicht op hoe het nieuwe gebouw eruit zal zien.
 

Toelichting gemeenteraadscommissie

Op 29 april lichtte De Watergroep de plannen over het waterproductiecentrum van Meerbeek toe aan de gemeenteraadscommissie. Bekijk de presentatie (5 MB, PDF) >>
 

Groenplan

Klik op de figuur om te vergroten.

Groenplan Meerbeek

Foto's

Klik op een foto om te vergroten.

Omgeving MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving MeerbeekOmgeving Meerbeek


Nog vragen of opmerkingen?

Heb je nog concrete vragen over dit project? Bezorg ze ons via het formulier hieronder. We proberen zo veel mogelijk vragen persoonlijk te beantwoorden en nemen de vraag (en het antwoord) sowieso mee in de voorbereiding van de informatievergadering die nog volgt.