19-06-2023

buitentappunt PeerVorige week werd ons eerste buitentappunt in gebruik genomen, aan het gloednieuwe Dommelhuis in de stad Peer. Je kan er vanaf nu steeds gratis je drinkbus vullen met fris kraanwater. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Vraag groeit snel

Tussen 2019 en 2021 installeerden we maar liefst 800 binnentappunten in 177 gemeentes. Nu groeit ook de vraag naar buitentappunten op openbare plaatsen. Zeker omdat de zomertemperaturen steeds vaker erg hoog kunnen oplopen, is het belangrijk voor jong en oud om voldoende te drinken. “Met deze buitentappunten bieden we passanten de mogelijkheid om onderweg hun drinkbus gratis te vullen met vers en lokaal geproduceerd water. Het is niet alleen een makkelijke en gezonde dorstlesser, maar ook een belangrijke stap richting een meer duurzame samenleving. Zo wordt er heel wat CO2 bespaard door te kiezen voor kraanwater en herbruikbare drinkbussen te gebruiken”, weet lokaal woordvoerder Brigitte Van Damme.   

 

Eerste buitentappunt

Het eerste buitentappunt van De Watergroep werd vorige week geplaatst aan het nieuwe Dommelhuis in Peer. Bezoekers leren hier alles over de Dommelvallei, het belang van water en de bodem en hoe je zelf slim met water kan omspringen. Nood aan verfrissing? Dan vul je er gratis je drinkbus met kraanwater. Als leverancier van betrouwbaar drinkwater aan 3,3 miljoen klanten en bedrijven in Vlaanderen, hebben we een robuust kraanwatertappunt ontwikkeld dat voldoet aan strenge eisen. Na gebruik wordt de leiding automatisch leeggezogen, waardoor het water altijd vers is. De buitentappunten worden in samenspraak met steden en gemeenten geïnstalleerd langs fiets- en wandelroutes, speelpleinen, sportterreinen of parken. In totaal worden er een 100-tal nieuwe buitentappunten geïnstalleerd binnen ons verzorgingsgebied.

 

Kom hier alles te weten over onze drinkwatertappunten