21-08-2017

Deze werken zijn afgelopen.

De Watergroep voert momenteel renovatiewerken uit in het waterproductiecentrum van Zoutleeuw. Door de inzet van moderne technologie kunnen wij u ook in de toekomst kwaliteitsvol water blijven leveren en kunnen we de installatie bovendien efficiënter beheren. Tijdens deze werken zal ook de wateronthardingsinstallatie aangepast worden. Hiervoor is het nodig de ontharding tijdelijk buiten dienst te nemen.
 

Gemeenten

Timing

Het uitschakelen van de waterontharding gebeurt op maandag 4 september 2017. Hierdoor zal de hardheid van het geleverde drinkwater, die momenteel 18 Franse graden bedraagt, tijdelijk stijgen naar 38 Franse graden. Na de nodige werken aan de wateronthardingsreactoren en de randapparatuur, kan de ontharding terug in dienst genomen worden. Dit zal in de tweede helft van februari 2018 gebeuren. Vanaf dan wordt onze ontharding terug opgestart en zullen we terug naar een hardheid van 18 Franse graden evolueren.
 

Compensatie

Lees meer >>
 

Instellingen op apparaten

Aangezien het een tijdelijke verhoging van de waterhardheid betreft, is het voor gewone huishoudelijke toepassingen en apparaten niet nodig de instellingen te wijzigen. Voor speciale toepassingen raden wij je aan met je installateur te overleggen of een wijziging van de instellingen al dan niet aangewezen is.

Hard water is perfect gezond drinkwater, maar het zorgt wel voor kalkafzetting wanneer het verwarmd wordt. Dat merk je bv. op kranen en douchekoppen of in waterkokers en koffiezetapparaten. We houden de periode van de renovatiewerken dan ook zo kort mogelijk, zodat je snel weer het zachtere water krijgt dat je gewoon bent.

Lees hier alle veelgestelde vragen en antwoorden over waterhardheid en waterontharding >>