09-10-2019

In het kader van Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober 2019 zette De Watergroep haar deuren open. Zo’n 1.300 bezoekers kwamen in ons waterproductiecentrum Kluizen, waar we kraantjeswater maken op basis van oppervlaktewater, een kijkje nemen achter de schermen. Want kraantjeswater, dat is lekker en kwaliteitsvol drinkwater en komt 24 op 24 uit de kraan! De smaaktest leverde het bewijs en ook Herman Verbruggen is volledig overtuigd. 
 

Herman Verbruggen laat zijn chocomelkske staan

Ook Herman Verbruggen was van de partij. Hij gaf bezoekers enthousiast een woordje uitleg over waarom hij fan is van kraantjeswater en maakte jong – en oud – blij met een selfie. 

“Bezoekers konden met een treintje een rit maken rond het spaarbekken en aansluitend de behandelingsstappen flotatie, actiefkoolfiltratie en de hoogdrukzaal bezoeken. Daar stonden gidsen klaar om uitleg te geven”, vertelt Stijn Mortier, teamleider Drinkwaterproductie. Een glaasje fris kraantjeswater aan de waterbar kon ook niet ontbreken. Alle bezoekers kregen een goodiebag met karaf mee naar huis. 

Waterbar @ Open Bedrijvendag Selfie met Herman Verbruggen Rondleiding in de behandelingsinstallatie

De smaaktest

Kraantjeswater even lekker als flessenwater? We namen de proef op de som. Bezoekers konden deelnemen aan een smaaktest, waarbij ze 4 soorten water (waarvan 3 flessenwater en 1 kraantjeswater) moesten beoordelen én het kraantjeswater eruit halen. Wat bleek:

  • Kraantjeswater kreeg door 66% een score van 4/5 of 5/5
  • Kraantjeswater kreeg een totale score van 76%
  • Meer dan de helft (57%) kon kraantjeswater niet onderscheiden van flessenwater

Conclusie: kraantjeswater is lekker én kwaliteitsvol drinkwater! 😊
 

Nieuw: VR-bril 

Tenslotte konden bezoekers met een virtual reality bril ontdekken hoe het er in het labo aan toe gaat. Binnenkort wordt de volledige rondleiding in Kluizen trouwens uitgebreid met een VR-bril.