21-03-2023

GaanwaterKraanwater, da’s gaanwater. Want daar kan je uren op blijven gaan. Met deze slogan wil De Watergroep, samen met alle andere Vlaamse waterbedrijven, jong en oud overtuigen om kraanwater te drinken tijdens het sporten.

De campagne wil laten zien dat iedereen, jong of oud, recreatief of professioneel sporter, maar 1 sportdrank nodig heeft: kraanwater. De campagne loopt over heel Vlaanderen en wordt gecoördineerd door AquaFlanders, de sectorfederatie van de Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders.

Kraanwater is een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten. Het is bovendien een voordelige en duurzame sportdrank. “In tegenstelling tot sportdranken, die vaak veel suiker bevatten, is kraanwater een gezonde oplossing om je lichaam te hydrateren tijdens het sporten”, aldus Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. “Het is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en kalium, die belangrijk zijn voor je spierfuncties en bloedcirculatie. Bovendien bevat kraanwater geen calorieën en is het een voordelige en duurzame sportdrank.” Kraanwater drinken tijdens het sporten vermindert bovendien de nood aan plastic flessen en vermindert de CO2-uitstoot van het transport. Zo draagt het bij aan een duurzamere toekomst. 
 

Een jaar gratis sporten

Kraanwater drinken wordt nu ook extra beloond. Sportliefhebbers kunnen meedoen aan de Gaanwater-wedstrijd. Zo maken ze kans op een jaar lang gratis sporten. Een geweldige manier om de voordelen van kraanwater te ontdekken en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en actieve levensstijl. 

De campagne past binnen de bredere sensibiliseringscampagne #ikdrinkkraanwater van AquaFlanders. Met deze campagne sensibiliseren en informeren waterbedrijven iedereen rond duurzaam watergebruik. Deelnemen kan via www.kraanwater.be/gaanwater. Op de website moeten deelnemers druppels tellen en een schiftingsvraag beantwoorden. Op het einde van de wedstrijd maakt AquaFlanders 4 winnaars bekend.

www.kraanwater.be/gaanwater

#ikdrinkkraanwater #kraanwaterdatisgaanwater

Campagnemateriaal

Voor online gebruik (72 dpi)

Kraanwater gaanwater (online gebruik) Kraanwater gaanwater (online gebruik)

Kraanwater gaanwater (online gebruik) Kraanwater gaanwater (online gebruik)

 

Voor drukwerk (300 dpi)

Kraanwater gaanwater (voor drukwerk) Kraanwater gaanwater (voor drukwerk)