12-01-2024

De komende dagen stijgen de temperaturen langzaam weer boven het vriespunt. Die dooi zorgt voor een verhoogde kans op waterlekken en waterschade. We roepen onze klanten daarom op om kelders, tweede verblijven en leegstaande panden extra te controleren.

Watermeters en waterleidingen die onvoldoende beschermd zijn, kunnen bevriezen. Wanneer water bevriest, zet het uit waardoor scheurtjes in de leidingen kunnen ontstaan. Pas wanneer de temperaturen terug boven het vriespunt klimmen, wordt de schade duidelijk: opvallend meer lekken in waterleidingen en waterschade bij klanten thuis.

Daarom deze warme maar dringende oproep: voorkom lekverliezen en waterschade en voer een extra controle uit. Ga na of je een waterlek hebt in je kelder en eventuele leegstaande panden of tweede verblijven. Ook meterputten en leidingen onder de grond naar een tuinhuis of zwembad lopen bij vrieskou en dooi extra risico.

We delen in koude periodes proactief onze wintertips om waterschade en lekken te voorkomen.

Zie je toch een waterlek?

Neem onmiddellijk actie als je toch een waterlek ontdekt. Zo voorkom je heel wat schade.

  • Zit het lek voor de watermeter? Neem zo snel mogelijk contact op met ons: www.dewatergroep.be/contact
  • Zit het lek in je eigen (binnen)installatie en dus na de watermeter? Neem zo snel mogelijk contact op met je loodgieter.
  •  Ook als je een lek vaststelt in je straat, kan je actie ondernemen. Laat ons zo snel mogelijk iets weten. Onze medewerkers staan paraat om zo snel mogelijk ter plaatse te komen en het lek te herstellen.

Controleer regelmatig jouw meterstand om zeker te zijn

  • Waterlekken zijn niet altijd onmiddellijk zichtbaar. Controleer dus regelmatig de stand van je watermeter. Noteer de stand voor je gaat slapen en zorg ervoor dat je 's nachts geen water gebruikt. Controleer de stand 's morgens opnieuw. Is er een verschil? Dan zit je mogelijk met een waterlek. Contacteer je loodgieter om het lek op te sporen en te herstellen.