20-12-2021

Sfeerbeeld rioleringswerfBinnen Riopact bundelen De Watergroep en Aquafin de krachten voor een efficiënt afvalwaterbeheer. Vanaf 1 januari 2022 verwelkomen we 2 nieuwe Riopact-vennoten: Assenede en Zonnebeke. Daarnaast sluiten ook Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode zich aan als nieuwe Riopact-gemeenten.

Het rioolbeleid en -beheer in Vlaanderen en de saneringsverplichting van de gemeenten wordt steeds intensiever en complexer. Zo moet elke gemeente aan steeds meer eisen voldoen. Dit alles realiseren met eigen middelen en diensten is voor vele gemeenten niet evident. Gemeenten kunnen kiezen om hun riooldiensten blijvend in eigen beheer te houden, waarbij ze de mensen met de nodige knowhow aanwerven. Ze kunnen er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een externe rioolbeheerder, zoals Riopact. Dit kan een oplossing zijn op maat van de gemeente (Riopact-gemeente) of een totaaloplossing waarbij de gemeente volledig ontzorgd wordt (Riopact-vennoot).
 

Waarom kiezen gemeenten voor Riopact?

“De gemeenten kiezen voor Riopact omdat ze ons zien als een betrouwbare partner,” aldus Simon Stevens, manager Riopact. “Daarnaast zijn ze tevreden over de huidige samenwerking als Riopact-gemeente. Verder gaven ook de transparante toelichting van een correct overnamebod, het gedetailleerd meerjaren investeringsbudget van Riopact en de inspraak van de gemeente dankzij het niet-solidair model de doorslag om voor Riopact te kiezen.”

Meer informatie via de website van Riopact