20-12-2022

WaterwerkenBinnen Riopact bundelen De Watergroep en Aquafin de krachten voor een efficiënt afvalwaterbeheer. Vanaf 1 januari 2023 verwelkomen we 2 nieuwe Riopact-vennoten: As (Limburg) en Londerzeel (Vlaams-Brabant).

Het rioolbeleid en -beheer in Vlaanderen en de saneringsverplichting van de gemeenten wordt steeds intensiever en complexer. Gemeenten moeten aan steeds meer eisen voldoen. Dit alles realiseren met eigen middelen en diensten is voor velen niet evident. Gemeenten kiezen om hun riooldiensten in eigen beheer te houden of om dit uit te besteden aan een externe rioolbeheerder, zoals Riopact. Dit kan een oplossing zijn op maat van de gemeente (Riopact-gemeente) of een totaaloplossing waarbij de gemeente volledig ontzorgd wordt (Riopact-vennoot).
 

Waarom kiezen gemeenten voor Riopact? 

“Gemeenten zoals As en Londerzeel kiezen voor Riopact omdat ze ons zien als een betrouwbare partner,” aldus Simon Stevens, manager Riopact. “De transparante toelichting van een correct overnamebod, het gedetailleerde meerjareninvesteringsbudget van Riopact en de inspraak van de gemeente dankzij het niet-solidaire model gaven deze gemeentes de doorslag om voor Riopact te kiezen.”

Meer over Riopact via www.riopact.be