17-03-2022

Op donderdag 17 maart 2022 vieren 204 Harelbeekse schoolkinderen uit het vijfde leerjaar Wereldwaterdag. De kinderen kunnen die dag terecht op het provinciedomein De Gavers voor allerlei educatieve activiteiten. Dit evenement is een organisatie van de Stad Harelbeke, het Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers en De Watergroep.

Wereldwijd vieren we op 22 maart Wereldwaterdag om het belang van water onder de aandacht te brengen. In aanloop daarvan genieten meer dan 200 kinderen uit Harelbeekse basisscholen al op donderdag 17 maart van een heuse waterdag in De Gavers. Zij leren er die dag meer over het belang van kraanwater.

De leerlingen staan er stil bij hun waterverbruik en het belang van water. Er staan heel wat activiteiten op de dagplanning: een veggie kookworkshop, het ontdekken van de waterkringloop, een quiz … 

Wereldwaterdag Wereldwaterdag Wereldwaterdag Wereldwaterdag Wereldwaterdag

Spaarzaam omgaan met water

 In ons land stroomt er constant heerlijk drinkbaar water uit onze kraan. Dat lijkt evident, maar dat is het niet overal. Tot vandaag heeft 10% van de wereldbevolking nog steeds geen drinkwater in zijn nabije omgeving. Ook in Vlaanderen is drinkwater een kostbaar goed. Bovendien zijn onze watervoorraden niet onuitputtelijk. Samen met de Stad Harelbeke en De Gavers pleiten we er bij De Watergroep voor om spaarzamer om te gaan met drinkwater. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen door de kraan niet onnodig te laten lopen, zo veel mogelijk water te hergebruiken en waar mogelijk regenwater te gebruiken. 
 

Kidswebsite en lesplatform

Kinderen kunnen nog meer bijleren op de kidswebsite van De Watergroep (https://kids.dewatergroep.be). Leerkrachten die het thema ‘water’ in hun klassen willen aankaarten, kunnen ook gebruik maken van de kant-en-klare educatieve pakketten van AquaFlanders (de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders): www.kraanwater.be/educatie.
 

Waterproductiecentrum De Gavers

Meer weten over ons waterproductiecentrum in Harelbeke? Neem een kijkje op onze website via www.dewatergroep.be/degavers.