Europese UnieHet doel van het Interreg-project (Interreg Noord-West Europa) 'Water Test Network' is om de transitie van ontwikkeling tot product te versnellen. Het project is speciaal gericht op kleine en middelgrote ondernemingen die technologieën ontwikkelen. De technologieleveranciers krijgen via dit netwerk de kans om gebruik te maken van een internationaal netwerk van testfaciliteiten om hun producten, diensten of technologieën uit te testen en te valideren. Op deze manier kunnen ze het product gemakkelijker vermarkten, eens het bewezen en gevalideerd is.

De Watergroep biedt als partner van het project testfaciliteiten aan. We willen met behulp van dit netwerk kmo's de kans geven om testen uit te voeren. Als ondersteuning kunnen we onze knowhow aanbieden, maar ook labo-analyses en/of installaties. We waken er uiteraard wel over of de aangeboden technologieën ook interessant zijn om bij De Watergroep toegepast te kunnen worden. Het Water Test Network is daarom een overkoepelende structuur waarbinnen een aantal kleinere projecten tot stand kunnen komen.

Interreg

Momenteel loopt er één project, P-block, waarbij we een product uittesten dat fosfaat zou kunnen vastleggen uit de water- en sedimentfase en zodoende algengroei tegen zou kunnen gaan, onder andere in het spaarbekken. Er lopen onderhandelingen met een andere technologieleverancier (Harsonic) om een project rond ontijzering van boorputten op te starten.

Lees meer over dit project op de website van de Europese Unie >>

Met steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO):Agentschap Innoveren en Ondernemen