12-06-2019

Sfeerbeeld kraantjeswaterVanaf midden juni krijgen de inwoners van Sint-Joris-Weert zacht water. Dit komt door de indienstname van een opjager in Oud-Heverlee. Hierdoor kunnen we het zachte water van het waterproductiecentrum HAC in Haasrode vlotter bij onze klanten krijgen. Tot nu toe had het water in Sint-Joris-Weert een totale hardheid van 37 Franse graden. Voortaan zal dit nog 15 à 20 Franse graden bedragen.
 

Voordelen van zacht water

Alhoewel hard water gezond drinkwater is, heeft zacht water heel wat voordelen. Hoe zachter het water, hoe minder waspoeder er nodig is. Het wasgoed is ook minder hard en grauw. Doordat er minder kalkafzetting optreedt, zijn kranen en gootstenen gemakkelijker te reinigen en hoeven de boiler en het koffiezetapparaat minder vaak te worden ontkalkt. Ook het milieu vaart er wel bij. In het afvalwater komen minder wasproducten, schoonmaakmiddelen en zoutlozingen van particuliere ontharders terecht. De afvalberg wordt kleiner doordat apparaten langer meegaan.
 

Apparaten van klanten

Klanten die thuis geen onthardingsinstallatie in gebruik hebben, moeten enkel de instellingen van de apparaten zoals de vaatwasser aanpassen. Door de ontharding van het water moet er namelijk minder zout gedoseerd worden. Klanten die een onthardingsinstallatie hebben, raadt De Watergroep aan om hun installateur te contacteren voor het nemen van de gepaste maatregelen.