14-03-2019

Begin dit jaar heeft De Watergroep haar nieuwe waterproductiecentrum in Eeklo in dienst genomen. Van hieruit leveren we lekker en gezond drinkwater in Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins. Hierdoor zullen onze klanten voortaan zachter water krijgen, wat heel veel voordelen biedt voor het dagelijks comfort.

Het water dat in Eeklo en omgeving tot nog toe uit de kraan kwam, is hard water tussen de 23 en de 36 Franse graden. Door het water te ontharden in het nieuwe waterproductiecentrum wordt het water heel wat zachter. De Watergroep streeft naar een hardheid tussen de 15 (wettelijk minimum) en 17 Franse graden.
 

Voordelen van zachter water

Sfeerbeeld kraanHet zachte water heeft heel wat voordelen. Hoe zachter het water, hoe minder waspoeder er nodig is. Het wasgoed is ook minder hard en grauw. Doordat er minder kalkafzetting optreedt, zijn kranen en gootstenen gemakkelijker te reinigen en hoeven de boiler en het koffiezetapparaat minder vaak te worden ontkalkt. 

Ook het milieu vaart er wel bij. In het afvalwater komen minder wasproducten, schoonmaakmiddelen en zoutlozingen van particuliere ontharders terecht. De afvalberg wordt kleiner doordat apparaten langer meegaan.
 

Jouw apparaten

  • Klanten die thuis geen onthardingsinstallatie in gebruik hebben, moeten enkel de instellingen van de apparaten zoals de vaatwasser aanpassen. Door de ontharding van het water moet er namelijk minder zout gedoseerd worden.
  • Klanten die wel een onthardingsinstallatie hebben, raden wij aan om een installateur te contacteren voor het nemen van de gepaste maatregelen.