14-11-2017

Surinaamse delegatie op bezoekVan 3 tot 8 augustus kreeg De Watergroep bezoek van een Surinaamse delegatie. Zij werken in hun land rond ontwikkelingssamenwerking en de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame ontwikkelingsdoelen), met de focus op­­­ water. De business unit Industrie & Services ondersteunt hen hierbij.

Op de foto, van links naar rechts: Jan Hammenecker (commercieel directeur De Watergroep), Ruben Martoredjo (UNDP), Hans Goossens (directeur-generaal De Watergroep), Negretha Amiemba (Regionale Ontwikkeling), Marlon Caïro (Stichting Fondsontwikkeling Binnenland), Frank De Poortere (directeur Industrie & Services De Watergroep), Simon Six en Dirk De Smet (afdeling Waterbronnen & Milieu De Watergroep)
 

Streven naar proper water en sanitatie

De Verenigde Naties ontwikkelden 17 ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) om zo armoede uit de wereld te helpen en onze planeet te beschermen, in opvolging van de Millenniumdoelstellingen. Samen met 169 subdoelstellingen vormen ze het belangrijkste internationaal duurzaamheidskader voor de komende 15 jaar. De Surinaamse delegatie werkt vooral rond doelstelling 6: proper water en sanitatie.
 

Drinkbaar water in Suriname

Doelstelling 6, vertaald naar Suriname, betekent dat alle stammen in het binnenland (alle regio’s onder het grote meer) drinkbaar water ter beschikking hebben én hier zelf voor instaan. Hiervoor zal de overheid, samen met de stammen, waterproductiecentra (laten) bouwen of bestaande maar verouderde centra renoveren. Hier verschijnt De Watergroep op het toneel. De business unit Industrie & Services is in dit project de kennispartner rond het zuiveren van water en het bouwen van waterzuiveringsinstallaties.

De Watergroep is een gekende partner ondertussen in Suriname. Op 26 september ondertekende Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep, in Paramaribo het uitgebreide contract voor de bouw van een nieuw waterproductiecentrum voor Commewijne, dit voor een totaal bedrag van 6,6 miljoen euro.