14-12-2020

Vanaf 1 januari 2021 vervoegen Dirk Van der Stede, Lien Callens, Ilse Tant, Mimi Lamote en Frank Demeyer de raad van bestuur van De Watergroep als onafhankelijke bestuurders. Deze aanwinsten werden zorgvuldig geselecteerd uit meer dan 140 enthousiaste kandidaten. De Vlaamse Regering maakte de benoeming van deze 5 personen op 11 december 2020 officieel.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het algemene beleid van De Watergroep. De raad bestaat uit 13 leden, inclusief de voorzitter. Eerder dit jaar, in augustus 2020, werden al 8 leden aangesteld: 

  • 4 bestuurders benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de vennoten van De Watergroep,
  • 1 bestuurder benoemd door de Vlaamse Regering uit een lijst van 4 kandidaat-bestuurders voorgedragen door de vennoten van de respectieve provincies
  • 3 bestuurders, inclusief de voorzitter, benoemd door de Vlaamse Regering.

Met de benoeming van deze 5 onafhankelijke bestuurders is de raad van bestuur van De Watergroep nu volledig.

Dirk Van der Stede, Lien Callens, Ilse Tant, Mimi Lamote en Frank Demeyer voegen samen decennia nuttige ervaring en bakken expertise van binnen en buiten de nutssector toe aan De Watergroep (van MostforWater en VLAKWA / VITO over TVH Parts en Mayerline tot Elia en Eandis). Net zoals de andere leden zullen zij vanuit hun eigen ervaring en expertise helpen om het beleid van De Watergroep verder uit te stippelen.

Het mandaat van de nieuwe bestuurders gaat in op 1 januari 2021.

Ontdek hier meer over de samenstelling van onze raad van bestuur.