12-10-2016

IWA 2016De Watergroep is lid van de International Water Association (IWA), een wereldwijd netwerk van waterprofessionals. Jan Hammenecker, commercieel directeur van De Watergroep, leidt de werkgroep statistiek binnen de specialistengroep rond statistiek en economie. De Watergroep coördineert het tweejaarlijkse rapport ‘International Statistics for Water Services’ dat deze werkgroep uitbrengt.

Het rapport vat een wereldwijd onderzoek samen met betrekking tot waterproductie, verbruik, tariefstructuur en regulering. De focus ligt dit jaar op huishoudelijk waterverbruik.

De afdeling marketing van De Watergroep verzamelde gegevens van 40 landen (waaronder België) en 170 steden. Het is daarnaast de eerste keer dat ze erin slaagden om informatie uit alle 5 de continenten te verzamelen.

Meer weten? Ga naar het IWA Statistics platform via www.waterstatistics.org.
De samenvattende leaflet kan je hier raadplegen.
 

IWA Brisbane

De waterstatistieken worden gepubliceerd naar aanleiding van het IWA World Water Congress & Exhibition, een internationaal evenement waar experten rond water samenkomen om hun kennis te delen. Dit jaar heeft het Wereldwatercongres plaats in Brisbane (Australië) van 9 tot 13 oktober. Het congres focust dit jaar op water en industrie, waterschaarste en geografisch op de regio Azië/Pacific. Ook De Watergroep is hier aanwezig, met bijdragen over ondergrondse ontijzering en bronbescherming (Alexander Vandenbohede en Tom Diez, afdeling waterbronnen en miieu), en flowcytometrie voor de monitoring van de drinkwaterkwaliteit (Louise Vanysacker, laboratorium).

Meer info op de IWA-website.