07-10-2016
De Vlaamse Regering heeft op vrijdag 7 oktober dhr. Hans Goossens aangesteld als nieuwe directeur-generaal van De Watergroep. Dhr. Goossens is doctor in de scheikunde en is momenteel Urea Commercial Director bij Yara International. Hij volgt Boudewijn Van De Steene op, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Dhr. Goossens heeft zijn loopbaan uitgebouwd in de chemische industrie, grotendeels bij Yara International. Hij combineert zijn expertise en internationale managementervaring met een sterke passie en interesse voor water. Zo was hij de bezieler en coördinator van het ‘Water Scarcity Innovation Platform’ binnen Yara International en was hij als spreker te gast op verschillende internationale congressen rond water-gerelateerde thema’s.

Herman Van Autgaerden, voorzitter raad van bestuur van De Watergroep: ‘We hebben dhr. Hans Goossens voorgedragen aan de Vlaamse Regering omdat we ervan overtuigd zijn dat hij vanuit zijn kennis en ervaring het ideale profiel heeft om De Watergroep verder te laten groeien als dé toonaangevende Vlaamse speler op het vlak van integraal waterbeheer. We zijn niet langer alleen een klassiek drinkwaterbedrijf. We produceren ondertussen ook 7 miljoen m³ industriewater op jaarbasis. Dit gaat om water-op-maattoepassingen voor grote industriële klanten in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn we via ons dienstverleningspakket Riopact samen met Aquafin een professionele partner voor onze gemeentelijke vennoten op het vlak van afvalwaterbeheer.’

Dhr. Goossens heeft een mandaatfunctie voor 6 jaar, die ingaat op 1 januari 2017. Dit mandaat kan eenmalig voor dezelfde periode worden verlengd.