20-11-2017

Op 1 januari 2018 krijgt De Watergroep er 64.500 aftakkingen en 184.000 nieuwe klanten bij. 11 gemeenten uit de Brusselse Rand zijn uit I.W.V.B./Vivaqua gestapt en hebben voor De Watergroep gekozen als hun nieuwe drinkwaterleverancier. 6 van hen behoorden al gedeeltelijk tot het verzorgingsgebied van De Watergroep, waardoor het totale verzorgingsgebied voortaan uit 180 gemeenten bestaat. Om deze nieuwe klanten een prima service te kunnen bieden, maken ook 56 Vivaqua-medewerkers de overstap naar De Watergroep.

Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep: ‘We werken nauw samen met I.W.V.B., Vivaqua en de betrokken gemeenten om de overstap voor de klanten vlot te laten verlopen. Tot 31 maart 2018 is er nog een overgangsperiode en kunnen onze nieuwe klanten nog met al hun vragen terecht bij hun huidige drinkwaterleverancier: I.W.V.B. of VIVAQUA. Voor 1 april 2018 krijgen ze van ons een contractbevestiging en worden wij hun nieuwe aanspreekpunt’.

‘Dit gaat om de grootste overname in de geschiedenis van De Watergroep,’ beklemtoont Mieke Van Hootegem, voorzitter van de raad van bestuur van De Watergroep. ‘Met deze groei zetten we opnieuw een belangrijke stap in de verdere consolidering van de het Vlaamse waterlandschap en versterken we de positie van De Watergroep als grootste Vlaamse waterbedrijf.’

Voor de meeste klanten houdt de overstap naar De Watergroep een merkbare daling van de drinkwaterfactuur in.
 

Ook 2 nieuwe Riopact-vennoten

2 gemeenten hebben niet alleen hun drinkwatervoorziening toevertrouwd aan De Watergroep: Kraainem en Wezembeek-Oppem treden ook toe als Riopact-vennoot en vertrouwen daardoor hun rioleringsbeheer toe aan het samenwerkingsverband van De Watergroep en Aquafin.