06-11-2017

Op zondag 5 november 2017 vertrok een Belgische delegatie op staatsbezoek naar India. Onze koning en koningin werden vergezeld door de minister van Buitenlandse zaken, de minister-presidenten en talloze vertegenwoordigers uit de academische en bedrijfswereld. In totaal waren in India zo'n 80 bedrijven vertegenwoordigd. Hans Goossens, directeur-generaal van De Watergroep, maakte deel uit van de Belgische delegatie. India en België vieren dit jaar overigens 70 jaar diplomatieke relaties.

In april 2016 ondertekende De Watergroep een contract met de Indische investeringsgroep IL&FS voor consultancy bij de uitbouw van de drinkwatervoorziening van een deel van de Indiase stad Mysore. Deze stad in het zuiden van India telt 700.000 inwoners en is goed voor 600 kilometer leidingen en 70.000 nieuwe aftakkingen. De Watergroep zorgt in dit project voor de kennis & expertise over de aanpak van dit project.

Momenteel is binnen dit project het advies bij de netwerkmodellering afgerond. Volgende stappen zijn onder meer consultancy bij financiële planning, distributienetwerk, het opzetten van een klantenservicecenter, exploitatie en onderhoud, lekdetectie … 

‘Dergelijke projecten zijn belangrijk voor De Watergroep en tonen aan dat we steeds meer een vanzelfsprekende waterpartner worden, niet enkel in Vlaanderen, maar ook vér daarbuiten’, concludeert Hans Goossens.