03-07-2017

Opening VoerenOp 3 april werd het nieuwe reservoir in Voeren officieel geopend. Voor De Watergroep is dit een uniek project: voor de eerste keer bouwde De Watergroep drinkwaterinfrastructuur op Vlaamse bodem voor een buitenlands drinkwaterbedrijf.

Het reservoir werd gebouwd voor WML, een bedrijf dat drinkwater produceert in Nederlands Limburg. Maar ook voor De Watergroep is de bouw van het reservoir van belang. Wanneer de leveringszekerheid in het gedrang zou komen, kan ook De Watergroep een beroep doen op dit reservoir, meer bepaald voor de drinkwatervoorziening in De Planck, een wijk in de Belgisch-Limburgse gemeente Voeren. 

De drinkwaterkelder bestaat uit 2 ondergrondse bekkens van elk 1.000 m³, samen goed dus voor een totale voorraad van 2 miljoen liter water. De kelder werd geïntegreerd in de bestaande glooiing van het terrein. Het terrein werd bovendien deels omheind door een heg van streekeigen planten en struiken. Bovengronds is er enkel een klein paviljoen van één bouwlaag hoog dat toegang geeft tot de bekkens. Voor het reservoir is er een infiltratiebekken waar het water naartoe kan gaan bij een storing aan het reservoir. Ook het overstort van de regenwaterput is verbonden met het infiltratiebekken.