22-12-2017

Agristo logoIn Wielsbeke is de nieuwe fabriek van frietproducent Agristo officieel geopend. Het is ondertussen de 4de vestiging van de onderneming. De business unit Industrie & Services van De Watergroep zorgt hier voor een drinkwaterinstallatie op maat van het bedrijf.

‘We leveren hier 2 kwaliteiten water,’ legt Ortwin Deroo van de business unit Industrie & Services uit. ‘Enerzijds is dat laag gemineraliseerd drinkwater waarvan we 120 m³ per uur leveren. Anderzijds produceren we stoomketelwater aan 30 m³ per uur. Voor beide waterstromen gebruiken we water uit de Leie. Deze rivier ligt op 2 kilometer van het bedrijf. Zowel de leidingen van en naar de Leie als de volledige waterbehandeling werden door De Watergroep gerealiseerd. De gebruikte zuiveringstechnieken zijn groffiltratie, ultrafiltratie en omgekeerde osmose.’

Het contract bij Agristo is een DBFO-contract (Design, Build, Finance & Operate) voor een periode van 10 jaar. De business unit Industrie & Services zorgt er dus zowel voor het ontwerp, de bouw, de financiering en de exploitatie van het industriewaterproject.

Bekijk hier een video over Agristo (KanaalZ).