Indien het zwemwater van je zwembad thuis op de juiste wijze wordt gechloreerd en rondgepompt (volgens instructie of opgave van de leverancier of installateur), bestaat er geen risico.

Publieke whirlpools en bubbelbaden kunnen een risico vormen. Het is belangrijk dat er voor deze baden een goed desinfectiesysteem bestaat volgens voorschrift van de fabrikant. Dit kan je navragen bij de beheerder van de sauna of het zwembad.

Het risico kan worden beperkt door het bad iedere keer te vullen met water uit een warmwatertoestel dat is afgesteld op minimaal 60° C. 

Laat na gebruik het bad steeds leeglopen, en maak het bad regelmatig schoon. Het is belangrijk om de filter regelmatig te reinigen of te vervangen.

Als het bad langere tijd heeft stilgestaan, is het goed dit eerst te vullen met water van minimaal 60° C, dit water een tiental minuten te laten bubbelen en het bad vervolgens leeg te laten lopen. Je kan ook gebruik maken van ontsmettings-en reinigingsmiddelen voor zwembaden (let wel op voor brandwonden). Aquadomo kan je hierbij ongetwijfeld adviseren.