• Een ondertekende inventaris van de waterinstallatie
  • Een uitvoeringsplan van de te keuren waterinstallatie

 

Een ondertekende inventaris van de waterinstallatie

De inventaris is een overzicht van alle toestellen, apparaten en beveiligingen die aangesloten zijn op jouw waterinstallatie. Som alles gedetailleerd (met merk, type en referentienummer) op met nummerverwijzing naar het grondplan. 

  • Plaatste een installateur jouw waterinstallatie? Vraag de documenten dan aan je installateur.
  • Plaatste je zelf de waterinstallatie? Vul deze inventaris volledig in en maak een schema van je waterinstallatie. In de handleiding ‘Handleiding voor aanvragers bij het invullen van de inventaris’ lees je hoe je dat doet.
    • Heb je geen technische gegevens over je kranen en toestellen? Vul dan in de inventaris ‘onbekend’ in. Bij ontbrekende informatie moet de keurder ervan uitgaan dat je toestellen niet in orde zijn met de Belgaqua-eisen. De kans bestaat dan dat je een beveiliging moet installeren om te voorkomen dat vervuild water terugstroomt.
  • Inventaris volledig en ondertekend? Stop de inventaris dan bij jouw aanvraag keuring. Enkel een ondertekende versie is geldig.

Goed om weten: Bij een keuring hebben zowel de opdrachtgever als de keurder verantwoordelijkheden. Deze staan vermeld in het document 'werkopdracht' (= de algemene voorwaarden rond keuringen). Door de inventaris (toestellenlijst) te ondertekenen gaan beide partijen akkoord met de voorwaarden vermeld in de werkopdracht. Je leest alles over deze 'werkopdrachten' op de website van AquaFlanders.

Een uitvoeringsplan van de te keuren waterinstallatie

Op het uitvoeringsplan of grondplan staan:

 

 

Waarom hebben we al deze documenten nodig? 

We hebben de informatie nodig om te controleren of je toestellen door Belgaqua gekeurd zijn en dus een correcte beveiliging hebben, zodat er geen vervuild water kan terugstromen. Is dat niet het geval? Dan is er wellicht nog een beveiliging nodig. 
 

Alle documenten bij de hand? Dan kan je de waterkeuring aanvragen!