Ontdek hier alles over jouw gemeente

Selecteer jouw gemeente om de tarieven, storingen/werken en de waterkwaliteit te bekijken:

Azulatis

Gezocht: investeerder Azulatis

26-04-2023

Azulatis is marktleider in Vlaanderen op vlak van water-op-maat-projecten. Deze onderneming wil haar activiteiten verder opschalen in een zelfstandig groeitraject. Op basis van een analyse van de noden en in het licht van de ambities en toekomstplannen van Azulatis, gaat zij daarvoor op zoek naar een financiële investeerder die een belang van een derde wil nemen.


Lees meer

Incident met zwavelzuur aan Willekensmolen in Hasselt

14-04-2023

Bij de renovatiewerken aan ons waterproductiecentrum Willekensmolen in Hasselt werd een nieuwe tank geplaatst voor de opslag van zwavelzuur. Het gaat om een dubbelwandige tank die tweemaal onder druk werd getest. Na het vullen gisteren is toch gebleken dat er zwavelzuur is gaan lekken. We namen de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat er geen zwavelzuur buiten de installatie kon lekken en er dus geen milieu-impact is.


Lees meer

RegenPlus

Water uit hemelwaterput doeltreffender inzetten met RegenPlus

22-03-2023

Heel wat particulieren en lokale besturen hebben vandaag al een hemelwaterput. Toch wordt deze waterbron onvoldoende ingezet als bouwsteen voor een klimaatrobuuste drinkwatervoorziening. Met RegenPlus gebruiken we bestaande technologie om hemelwaterputten doeltreffender in te zetten en gemeenten zo weerbaarder te maken tegen extreme klimaatgebeurtenissen.


Lees meer