Logo European Junior Water ProgrammaHet doel van het European Junior Water Programme is om een gemeenschap van jonge Europese professionals op het gebied van waterbeheer op te bouwen die zich samen inzetten voor de aanpak van de huidige en toekomstige water- en klimaatveranderingsproblematiek. Het programma wilt de deelnemers voorzien van de instrumenten, de vaardigheden en het passende cocreatie- en samenwerkingsnetwerk om nieuwe oplossingen te vinden en kennis te delen met het oog het creëren en in stand houden van een duurzaam en veilig waterbeheersysteem in Europa.

Groepsfoto EJWPIngrid Keupers, senior hydroloog bij De Watergroep, neemt sinds juni 2019 deel aan de eerste editie van het European Junior Water Programme waarbij zij samen met een groep van jonge professionals de kans krijgt om essentiële teamwork- en samenwerkingsvaardigheden te leren, waardevolle netwerken op te bouwen en kennis te delen over Europese grenzen heen. Benjamin Hermans, procesingenieur waterbehandeling bij De Watergroep, zal in het najaar van 2020 ook in het programma stappen.

Water kent geen grenzen en klimaatverandering evenmin. Terwijl de kennis over waterbeheer in Europa gefragmenteerd is en nog steeds gescheiden is door de geografie en de cultuur, dreigt de vergrijzende beroepsbevolking in de watersector kennis en vaardigheden te verliezen. Een geïntegreerde Europese aanpak is van vitaal belang om te zorgen voor een veilige en schone watervoorziening voor heel Europa, met voldoende water voor de landbouw en voor steden die bestand zijn tegen de klimaatverandering.

Daarom wilt het European Junior Water Programme de inzet, het talent en de toewijding van junior watermanagementprofessionals inzetten om hen samen te brengen in een programma dat hun capaciteit en die van de organisaties waarvoor ze werken naar een heel nieuw niveau tillen.

Ga naar de website van het European Junior Water Programme >