Op 17 februari 2020 starten de nutsbedrijven Fluvius, Telenet, Proximus en De Watergroep met voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern in Wachtebeke. Ze vernieuwen de leidingen voor gas, elektriciteit, telecommunicatie en water. 

 

De werken worden in drie fases uitgevoerd en zullen ongeveer een jaar duren. Tijdens de drie fases van de werken wordt een grote omleiding gepland voor het zware verkeer via de N70/R4. Op die manier blijft het Provinciaal Domein Puyenbroeck in alle drie de fases bereikbaar. Langs de N449 komt er ook een tonnageverbod.

 

Fase 1: Meersstraat (in beide richtingen afgesloten tussen Dorp en Overledebrug)

 

  • Duurtijd:  86 werkdagen (van 17/02/2020 tot ± 24/06/2020 zonder weerverlet)
  • Omleiding autoverkeer via N70/R4
  • Omleiding fietsers via Jaagpad aan Overledebrug tot op het Dorp

 

Fase 2: eenrichtingsverkeer in Dorp (richting Sint-Kruis-Winkel), de Meersstraat blijft afgesloten. Eveneens worden de Godshuisstraat, Smisstraat en Molenhoek afgesloten.

 

  • Duurtijd: 65 werkdagen (van ± 24/06/2020 tot ± 16/10/2020 zonder weerverlet)
  • Lokale omleiding hiervoor is Merelstraat, Groenstraat, Walderdonk, Stationsstraat en Axelvaarderken
  • Omleiding fietsers via Kerkstraat en Walderdonk

 

Fase 3: eenrichtingsverkeer in Dorp (richting Moerbeke). Eveneens zullen de Stationsstraat en de Smishoek afgesloten worden.

 

  • Duurtijd:  67 werkdagen (van ± 16/10/2020 tot ± 05/02/2021 zonder weerverlet)
  • Lokale omleiding hiervoor is Axelvaardeken, Stationsstraat, Melkerijstraat, Walderdonk, Groenstraat en Merelstraat

 

Na de nutswerken gaan de rioleringswerken en de heraanleg van de weg van start. Deze werken zullen ongeveer een jaar duren. 

 

De nutsbedrijven doen er alles aan om de hinder voor de omwonenden van het tracé zo beperkt mogelijk te houden. De afvalophaling zal op hetzelfde tijdstip plaatsvinden en de toegang tot de woningen blijft verzekerd. De bussen die gehinderd worden door de werken volgen een omleiding (meer info op www.delijn.be). Bewoners worden ook schriftelijk verwittigd als hun watertoevoer tijdelijk onderbroken wordt.

 

 


Startdatum
17-02-2020

Einddatum
05-02-2021

Betrokken gebied
Wachtebeke