Logo MilcobelMilcobel is een bedrijf met 2.000 medewerkers dat de melk bij 2.800 melkveehouders ophaalt, verwerkt en commercialiseert. Voor de levering van water-op-maat en het hergebruik van water op 3 van hun 6 productiesites in ons land, klopte de onderneming aan bij De Watergroep. De Watergroep levert sinds begin 2018 drinkwater aan de sites van Langemark, Moorslede en Kallo. Een deel daarvan is water-op-maat via 2 nieuw te bouwen installaties. In Langemark komt er een studie naar afvalwaterzuivering met het oog op hergebruik. 
 

Water hergebruiken

Glas melkMilcobel staat voor een eerlijke melkprijs, waarbij aandacht voor duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Hiervoor ging het bedrijf op zoek naar manieren om water te besparen en hergebruiken. 

De voorbije jaren voerde De Watergroep verschillende piloottesten uit op de productiesites. Milcobel bleek over veel mogelijkheden te beschikken om alternatieve waterbronnen aan te boren en zo minder leidingwater te verbruiken. Dit vertaalde zich in een integrale visie op waterverbruik met focus op alternatieve waterbronnen. De Watergroep is uitgekozen als vaste dienstverlener. 
 

Milcobel in feiten & cijfers

 • 2.800 melkveebedrijven
 • + 1,5 miljard liter melk per jaar = 35% van de totale Belgische melkproductie
 • 8 vestigingen: 6 in België, 1 in Nederland & 1 in Frankrijk
 • Focus op alternatieve waterbronnen:
  • Water-op-maat: 2 nieuwe installaties in Langemark & Kallo
  • Project in Langemark: hergebruik van water
    

Meer weten? Bekijk de reportage van Kanaal Z: