Colruyt GroupDe Watergroep bouwde in 2013 een proceswaterinstallatie voor Vlevico (Halle), het vleesverwerkende bedrijf van Colruyt Group. De nieuwe installatie werd begin 2014 in gebruik genomen. Dankzij deze installatie kan Vlevico op jaarbasis 81.000 m³ van haar eigen effluent (= gezuiverd afvalwater) hergebruiken. In 2016 bouwde De Watergroep voor de nieuwe vestiging van Fine Food Meat 2 (Halle) een installatie uit voor de recuperatie van regenwater. Zo komt nog slechts 1% regenwater in de riolering terecht.

Eigen vleesverwerkend bedrijf

Vlevico (VLEes, VIande, COlruyt) is het vleesverwerkende bedrijf van Colruyt Group. In de vestiging in Halle staan 850 medewerkers in voor het verwerken, versnijden en verpakken van rund-, kalfs- en varkensvlees. Naast vlees levert Vlevico ook bereidingen, vleessalades en diepvriesvlees aan de Belgische Colruyt- en OKay-winkels.
 

81.000 m³ gezuiverd afvalwater

VlevicoIn 2013 startte de business unit Industrie en Services van De Watergroep met de bouw van een proceswaterinstallatie bij Vlevico in Halle. Het effluent van de waterzuiveringsinstallatie doorloopt een behandelingsproces in 2 stappen: ultrafiltratie en omgekeerde osmose. Tot slot volgt nog een preventieve desinfectie. Het eindresultaat is laag gemineraliseerd drinkwater dat opnieuw kan worden gebruikt in het productieproces.

De nieuwe installatie werd begin 2014 in gebruik genomen. ‘De nieuwe waterinstallatie bij Vlevico zorgt ervoor dat het bedrijf op jaarbasis minstens 81.000 m³ van haar eigen gezuiverd afvalwater kan hergebruiken. Dat betekent ook dat hetzelfde volume drinkwater niet meer moet aangekocht worden,' vertelt Frank De Poortere, directeur van de business unit Industrie en Services van De Watergroep.


 

Benieuwd naar hoe Colruyt Group zich voorbereidt op de klimaatuitdagingen van morgen? In dit filmpje van Kanaal Z en Vlario ontdek je hoe ze samen met De Watergroep hun gezuiverd afvalwater hergebruiken.