Bij Coca-Cola European Partners in Gent rolt jaarlijks 350 miljoen liter frisdrank van de band, goed voor 70% van de totale Belgische consumptie. Voor de uitbating van de bestaande afvalwaterzuivering riep het bedrijf de expertise van De Watergroep in.
 

Fikse groei

Coca-Cola European Partners groepeert een 50-tal bottelarijen, die samen 300 miljoen West-Europese consumenten bedienen. De vestiging in Zwijnaarde kende de voorbije jaren een fikse groei met de uitbreiding en vernieuwing naar 6 productielijnen, waaronder 3 hogesnelheidslijnen.
 

Focus op kerntaken

Omdat het bedrijf zich op z’n kerntaken wil concentreren, ging het op zoek naar een partner voor de uitbating van een bestaande biologische afvalwaterzuivering. Die behandelt 300.000 m³ afvalwater per jaar tot het proper genoeg is om in de Gentse Ringvaart te lozen.
 

Voortrekkersrol

Die partner werd De Watergroep, dankzij de vele referenties bij industriële klanten. De afvalwaterzuivering blijft eigendom van Coca-Cola European Partners. De Watergroep staat in voor de exploitatie, het onderhoud en de controle van de installatie en draagt zo zijn steentje bij op het vlak van duurzaamheid.
 

Hergebruik

De Watergroep nam op de site ook een installatie voor hergebruik van afvalwater over. Na de reorganisatie van de bottelarij lag de installatie te ver van de productielijnen. Momenteel wordt onderzocht hoe het hergebruik van de site opgestart kan worden.
 

Enkele kerncijfers

COCA-COLA EUROPEAN PARTNERS GENT
uitbating bestaande afvalzuivering en overname installatie voor hergebruik van afvalwater 

  • 325 miljoen liter frisdrank per jaar (in 2020)
  • 12 merken en 65 smaken
  • 6 productielijnen (flesjes, blikjes, brik)
  • 400 medewerkers
  • 17.000 paletten
  • 250 vrachtwagens per dag
  • 300.000 m³ afvalwater per jaar