Agristo logoHet familiebedrijf Agristo groeide sinds z’n oprichting in 1986 uit tot een sterke Vlaamse speler in de markt van diepgevroren friet-, kroket- en aardappelbereidingen. Naast vestigingen in Harelbeke, Nazareth en Tilburg (Nederland), bouwde Agristo in 2017 een volledig nieuwe productiesite uit in Wielsbeke.

Bij aardappelverwerking is heel wat hoogwaardig water nodig, voor onder meer wassen schillen, snijden en blancheren. Daarnaast vraagt ook de aanmaak van processtoom een aanzienlijke hoeveelheid water. Het beheer van al deze waterstromen vertrouwt Agristo toe aan De Watergroep.

Sinds het najaar van 2017 levert De Watergroep laag gemineraliseerd water aan Agristo. We gebruiken hiervoor het water uit de rivier de Leie, waar we de voorbije jaren voor andere industriewaterprojecten al succesvol kwaliteitsonderzoek deden. De waterafname van Agristo stijgt elk jaar. Op termijn zullen we minstens 400.000 m³ water (vergelijkbaar met 160 Olympische zwembaden). Tegen 2020 kan die afname nog verdubbelen.

Op termijn kunnen ook andere bedrijven aansluiten op de 1.600 meter lange ruwwaterleiding uit de Leie.