AB Inbev logoVoor De Watergroep past het project van AB Inbev perfect in onze visie op een duurzame en klimaatrobuuste watervoorziening. De samenwerking tussen AB InBev en De Watergroep dateert al van 2015. Toen werden de eerste haalbaarheidsstudies uitgevoerd om van brouwerijafvalwater opnieuw drinkbaar water te maken. In 2016 werd kleinschalig water gerecycleerd en sinds 2019 lag het volume tot drinkbaar water gezuiverd water op 200.000 m³ per jaar. Dat gaat dankzij een recente investering nu naar 400.000 m³ per jaar.
 

 
 
 
 
 
 
 

Water als belangrijk ingrediënt voor bier

Het gerecycleerde drinkwater krijgt een certificaat van de Watergroep en wordt in de brouwerij gebruikt voor technische toepassingen. De rest van het gebruikte productiewater wordt eveneens gezuiverd teruggeven aan de Dijle. Tijdens de hete zomermaanden schenkt de brouwer ook water aan de groendiensten van de stad en de provincie en werkt ze samen met de Boerenbond om ook de boeren water aan te bieden. Het duurzaam hergebruik van water en zelfs drinkbaar water via de installatie van recyclagesystemen is van essentieel belang voor AB InBev. Voor een brouwer is waterhergebruik van nature een belangrijk thema vermits water het belangrijkste bieringrediënt uitmaakt.
 

Nu ook Jupille  

Sinds 2019 maakt de brouwerij in Jupille eveneens gebruik van het hergebruiksysteem en werd het volume water verhoogd naar 400.000 m³.