keuring

In het kader van de strijd tegen het coronavirus, voert De Watergroep enkel nog dringende keuringen uit tot nader order. Alle keuringen plannen we in na afloop van deze maatregelen.

Zonder zorgen genieten van kwaliteitsvol drinkwater in je woning, daar zorgt De Watergroep voor!  Vergeet daarom niet de keuring aan te vragen van jouw sanitaire installatie. Een keuring is noodzakelijk om na te gaan of de sanitaire voorzieningen correct zijn aangesloten zodat de drinkwaterkwaliteit behouden blijft. 


Ideale moment voor een keuring?

De keuring vraag je aan vóór je in de woning gaat wonen. Het ideale moment is na afwerking van de woning én voor je de sanitaire installatie in gebruik neemt.
 

Wanneer keuren?

De keuring van jouw binneninstallatie is verplicht:

 • voor je in de woning gaat wonen (= vóór de eerste ingebruikname)
 • bij een grondige renovatie van je woning of bij een grondige vernieuwing/uitbreiding van het leidingnet
 • bij de aanpassing van je aftakking (bv. aanpassing watermeter)
 • wanneer je omschakelt van regen- of putwater naar leidingwater
 • bij heringebruikname na een afsluiting bij een onmiddellijke bedreiging voor de gezondheid van de verbruiker of voor de volksgezondheid en de veiligheid van de drinkwatervoorziening
 • na vaststelling van een inbreuk op de gelijkvormigheid, op verzoek van De Watergroep.
   

Wat keuren?

 • De binneninstallatie (= sanitaire installatie zoals kranen, boiler, vaatwas, ...)
 • De privéwaterafvoer (= afvoer naar de riolering).
   

Waarom keuren?

 • Het is wettelijk verplicht (conform art. 7 § 3 van het besluit van de Vlaamse regering en het Algemeen waterverkoopreglement).
 • Als eigenaar ben je zeker dat je sanitaire installatie in orde is, en dat alle toestellen reglementair zijn aangesloten. Eventuele inbreuken worden tijdig opgemerkt (zodat je deze nog kan verhalen op de sanitair installateur).
 • Je helpt mee aan het behoud van de drinkwaterkwaliteit van het drinkwaternet.
 • Je komt in persoonlijk contact met onze keurders die je nuttige tips kunnen geven, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.
   

Wie mag de keuring uitvoeren?

Icoon woning

De Watergroep beschikt over een team ervaren keurders die de keuring voor je kunnen uitvoeren. Doe dus zeker een beroep op onze expertise! Voor sommige installaties (klasse B en C) kan je ook terecht bij erkende keurders.

 

Kies je voor een externe keurder (dus niet via De Watergroep)? Let er dan op dat deze keuringsdienst aanvaard is door AquaFlanders én bezorg ons na keuring meteen het conforme digitale keuringsverslag samen met de ondertekende toestellenlijst en het uitvoeringsplan via het online formulier of via info@dewatergroep.be. Afhankelijk van de aftakking (watermeter ≥ 40 mm) kan bij een externe keuring een openingskost worden aangerekend door onze diensten.

Keuring uitgevoerd maar nog geen watermeter(s)?

Is jouw binneninstallatie gerealiseerd én gekeurd, maar beschik je nog niet over een watermeter (of watermeters)? Klik dan hier om de plaatsing van een watermeter aan te vragen!

 

Vraag meteen je keuring aan!

Tarieven

Klik hier om de tarieven voor keuring te bekijken.
 

Vragen?

02 238 96 99 (geef je postcode in en kies daarna voor optie 2)

Vergeet ook niet de keuring van je privéwaterafvoer (= afvoer naar de riolering) te regelen! Een keuring binneninstallatie + privéwaterafvoer samen aanvragen? Klik hier om meteen beide keuringen aan te vragen!