U bent hier: Home > De Watergroep > Nieuws

Nieuws: Limburg drinkt kraantjeswater

Water zorgt voor je. En de VMW zorgt voor het perfecte drinkwater. Topkwaliteit, heerlijk verfrissend, tot in je huis, altijd beschikbaar. Veel goedkoper en milieuvriendelijker dan flessenwater. En toch drinken onze klanten nog heel veel flessenwater. Om hen te motiveren kraantjeswater te drinken, werd in de provincie Limburg de campagne 'drinKraantjeswater' gelanceerd. Deze campagne is een initiatief van de Provincie Limburg, Limburg.net, de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW), de Intercommunale Water Maatschappij (IWM) samen met de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

Kraantjeswatercharter

De initiatiefnemers hebben zich naar de Limburgse gemeentebesturen gericht met de vraag het kraantjeswatercharter te ondertekenen. Het kraantjeswatercharter is een engagement waarin de gemeente aangeeft om binnen de eigen gemeentelijke werking enkel nog kraantjeswater als alternatief voor flessenwater te serveren. Op maandag 22 maart, Wereldwaterdag, wordt bekend gemaakt welke Limburgse gemeenten dit engagement zijn aangegaan. Maar niet alleen gemeenten kunnen het charter ondertekenen. We vragen aan alle Limburgers die kraantjeswater drinken of die de overstap naar kraantjeswater willen maken om het charter te ondertekenen.

Opendeur op 27 maart

Het ondertekenen van het charter kan ondermeer bij een bezoekje aan één van onze watertorens op zaterdag 27 maart. Opdat mensen kunnen zien waar hun water vandaan komt, stellen VMW en IWM op 27 maart van 13 uur tot 18 uur zes watertorens open voor het grote publiek. Het gaat om de watertorens van Hasselt, Peer, Zutendaal, Rosmeer, Beverlo en Borgloon. Elke bezoeker kan deelnemen aan de grote Limburgse smaaktest. Daarbij maakt iedere deelnemer kans om een fototoestel te winnen.

Waterkaraf

Zes designteams werken momenteel ontwerpen uit voor een duurzame, exclusieve, Limburgse waterkaraf. Begin juni selecteert een jury hieruit de beste ontwerpen. En daarna is het aan de Limburgers zelf. Van eind juni tot en met eind augustus kunnen ze hun stem uitbrengen op één van de geselecteerde karaffen en zo zelf bepalen welke karaf op hun tafel komt te staan. De winnende karaf wordt vanaf december te koop aangeboden. Van elke verkochte karaf gaat 1 euro naar een drinkwaterproject in het Zuiden.

Meer info omtrent de campagne is terug te vinden op www.drinKraantjeswater.be.

Hier kan iedere Limburger het charter ondertekenen. Je leest er ook alles over de affichewedstrijd waarmee je een fototoestel kan winnen. En uiteraard kan je er ook heel wat achtergrondinfo en interessante links vinden over kraantjeswater.

gepubliceerd op: 18-03-2010